Veelgestelde vragen

Op deze pagina geven wij antwoord op de meest gestelde vragen. Staat je vraag of antwoord er niet bij, neem dan contact met ons op.

Ik ben niet tevreden over de kwaliteit van het product. Wat kan ik nu het beste doen?

Red Band snoepjes worden met grote zorg gemaakt en verpakt. Mocht je er toch niet helemaal tevreden over zijn, laat het ons dan even weten. Stuur de verpakking met de inhoud (inclusief de aankoopdatum en de plaats van aankoop) naar: Red Band / Cloetta Holland BV, Postbus 1181, 4801 BD Breda.

Waarom staat er op sommige producten ‘zonder kleurstoffen’?

Omdat er in die producten geen kleurstoffen verwerkt zijn.

Wat zijn natuurlijke kleurstoffen?

Dit zijn kleurstoffen afkomstig uit natuurlijke bronnen die verder niet chemisch bewerkt zijn.

Waarom is Red Band overgegaan op natuurlijke kleurstoffen?

Vanaf juli 2010 is het bij gebruik van bepaalde synthetische kleurstoffen verplicht om een waarschuwing op de verpakking te zetten dat deze kleurstoffen de activiteit of oplettendheid van kinderen nadelig kunnen beïnvloeden. In de Red Band producten zijn deze synthetische kleurstoffen vervangen door andere, meestal natuurlijke kleurstoffen, of concentraten van levensmiddelen, bv. wortelconcentraat. Dit vind je terug op de verpakking onder de naam ‘natuurlijke kleurstoffen’ of ‘zonder kleurstoffen’.

Wat is gelatine en waar wordt het van gemaakt?

Gelatine is een uitstekend bind- en geleermiddel met heel specifieke eigenschappen. De structuur (kauwbaarheid en stevigheid) van sommige snoep wordt voor een belangrijk deel door gelatine bepaald. Op de verpakking staat of er gelatine in het product verwerkt is. Gelatine is afkomstig van dierlijke producten, zoals varkens of runderen. Vervanging van gelatine zou onaanvaardbare structuurwijzigingen tot gevolg hebben.

Wat is de voedingswaarde van Red Band producten?

Bij alle producten uit het assortiment staat een voedingswaardetabel met daarin specifieke informatie over het product. Om een gezond gewicht te handhaven adviseert het Voedingscentrum niet te veel en gevarieerd te eten en elke dag voldoende te bewegen (minimaal 30 minuten). Daarbij hoeft het niet persé te gaan om intensieve sportbeoefening: ook activiteiten zoals traplopen, tuinieren, stofzuigen, wandelen en fietsen zijn prima.

Ik ben overgevoelig voor bepaalde stoffen. Hoe weet ik welke snoep ik wel kan eten?

Klik hier voor een actueel overzicht van het assortiment en productsamenstelling. Per product wordt aangegeven of er allergenen stoffen in zitten en welke dat zijn.

Kan ik Red Band snoep in het buitenland kopen?

Red Band is ook te koop in Duitsland. Verder is Red Band een echt Nederlands snoep merk. Wel is het mogelijk om via webshops Red Band snoep te bestellen in het buitenland, zoals bij www.hollandbymail.nl of www.hollandshop24.com.

Waar is Red Band snoep te koop?

Red Band snoep is onder andere te koop bij supermarkten, drogisterijen, benzinestations, tabakszaken, automaten, kiosken, groothandels, school- en sportkantines. Aangezien er veel verschillende soorten en verpakkingsmaten zijn, kan het zijn dat niet alle varianten bij alle verkooppunten aanwezig zijn. Als je dit voor een specifiek product wilt weten, neem dan contact op met onze consumentenservice: consumentenservice@cloetta.nl

Wil Red Band ons sponsoren?

Dat is op dit moment helaas niet mogelijk.

Is het mogelijk om een rondleiding te organiseren in een fabriek?

Om een optimale kwaliteit van onze producten te kunnen garanderen, is het helaas niet mogelijk om rondleidingen in onze fabriek te organiseren.

Waar kan ik meer informatie vinden over het bedrijf?

Op www.cloetta.com kun je meer bedrijfsinformatie vinden. Kijk ook bij ‘Ontdek Red Band’.