Geschiedenis

De geschiedenis van Red Band, vanaf 1928 tot aan nu!

1928 Meneer Overwater

In 1928 werd Red Band opgericht door meneer Overwater. Op 18 augustus kocht hij van de Zweedse luciferkoning de heer Kreuger een leegstaand pand aan de Spoorstraat in Roosendaal. Op 28 augustus verschenen de machines en al snel werden de eerste zuurtjes, pepermunt, drop en dragees geproduceerd. Eind 1928 bestond de fabriek uit drie afdelingen waar in totaal 25 medewerkers werkten. Dankzij een goed machinepark en de juiste productiemethoden vonden de kwaliteitsproducten een succesvolle weg naar de markt.

1935 – Enorme groei

Door de enorme groei van Red Band vond in 1935 al de eerste verbouwing en uitbreiding plaats. In 1938 wordt in Turnhout (België) een nieuwe drop-en suikerwerkfabriek opgericht, eveneens onder de naam Red Band. In 1939 wordt er een rechtstreekse spoorverbinding naar de fabriek gemaakt. Via een aftakking van de spoorlijn tussen Roosendaal en Breda reden de wagons rechtstreeks de expeditieafdeling binnen.

1944 – de band die bindt

In september 1944, tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog, wordt Red Band getroffen door een luchtbombardement. Direct na de oorlog wordt er een indrukwekkend complex gebouwd. Op de voorgevel werd in grote letters weergegeven: RED BAND – DE BAND DIE BINDT.

Red Band zorgt voor haar medewerkers. Na de oorlog werden er woningen gebouwd voor de werknemers, en werknemers kregen kansen om opleidingen te volgen. Een leuk extraatje voor het personeel was dat er snoeppakketten werden uitgereikt, op de dag dat de salarissen werden uitbetaald.

1950 – Red band reclame

In de jaren ‘50 werden de producten van Red Band volop gepromoot. Hier zie je een voorbeeld van promotie op straat uit die tijd.

1957 – Cees en Coen

In 1957 nemen de zoons van meneer Overwater de leiding van Red Band over. Cees en Coen Overwater laten het bedrijf flink groeien.

In deze jaren zijn er 350 mensen werkzaam in de fabrieken, verdeeld over 8 productieafdelingen.

1977 – V.D.F.

Door de enorme groei en uitbreiding van activiteiten besluit de directie in 1977 om een holding op te richten: Verenigde Dropfabrieken B.V. (V.D.F.). Het hoofdkantoor werd gevestigd in Etten-Leur.

1985 – Red Band Venco B.V.

In 1986 wordt het familiebedrijf “Verenigde Dropfabrieken BV” overgenomen door de Centrale Suiker Maatschappij NV (CSM), en gaat deel uit maken van de Zoetwarendivisie van het bedrijf. De naam “Verenigde Dropfabrieken BV” wordt gewijzigd in Red Band Venco BV (RBV), zodat beide merknamen (Red Band en Venco) beter tot uiting komen in de naam van het bedrijf.

2000 – Red Leaf BV

Vanaf 1 januari 2000 worden Red Band en Venco overgenomen door Leaf holland, producent van kauwgom (Sportlife en Xylifresh). Vanaf dat moment luidt de naam: RBV Leaf BV. Het kantoor verhuist van Roosendaal naar Oosterhout.

In 2000 kwamen de eerste Dropfruit Duo’s op de markt!

2012 – Cloetta

Op 15 februari 2012 fuseert LEAF met Cloetta. Cloetta is sinds 1862 een belangrijke speler op de zoetwarenmarkt, en met name bekend om haar chocoladeproducten. Samen gaat het bedrijf verder onder de naam Cloetta.

2013 – 85 jaar!

In 2013 wordt Red Band’s 85e verjaardag gevierd! In 2013 zijn de Dropfruit Duo’s het meest verkochte snoepje in Nederland en viert haar 12,5 jarige jubileum!

Nu – Smakelijke vernieuwing

Er worden vaak nieuwe snoepjes aan het assortiment toegevoegd zodat je kunt blijven genieten en ontdekken. Red Band Real Fruit Candy is de nieuwe generatie snoep: 100% snoep gemaakt met 50% echt fruit. Dit zorgt voor een intense fruitsmaak en een zachte bite. Daarnaast is Red Band Real Fruit Candy ook nog eens veggie.