Met pret krijg je meer gedaan

Met pret krijg je meer gedaan

Red Band is inherent verbonden aan pret. Dit komt niet alleen tot uiting in onze slogan: ‘Red Band als je voor pret bent’, maar ook in onze visie, waarin wij het belang van onbezorgd genieten dubbel onderstrepen. Wij zorgen daarom niet alleen met onze snoepjes voor de kleine genietmomentjes in het dagelijkse leven, maar brengen dit ook tot uiting door maatschappelijke initiatieven te ondersteunen. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat we met pret én een positieve houding in de maatschappij meer voor elkaar krijgen!

Minder suiker, net zoveel pret

Naast de welbekende Red Band Original snoepjes hebben wij bewust ook nog twee alternatieve pilaren in ons aanbod: 30% Minder Suiker en Suikervrij. Met deze pilaren willen we een verantwoorde keuze bieden zodat iedereen kan genieten van een lekker snoepje. De 30% Minder Suiker winegums bevatten 30% minder suiker dan normale winegums en zijn bereid met echt fruitsap, waardoor ze van nature lekker zoet en fruitig smaken. Er worden enkel natuurlijke smaak- en/of kleurstoffen gebruikt en zijn gluten- en lactosevrij. De Suikervrije varianten zijn gezoet met Stevia extract, waardoor de zoete smaak behouden blijft.

Verantwoord genieten? Duurzame verpakking!

Verantwoord genieten gaat verder dan enkel de focus op product. Ook onze verpakkingen spelen daarin een belangrijke rol. Daarom heeft Red Band ervoor gekozen al haar verpakkingen 100% recyclebaar te maken. Dus, zorg dat het plastic netjes in de plastic prullenbak terecht komt, dan kan het weer hergebruikt worden.

Sweet news for our planet!

Red Band heeft de ambitie om voor 2025 alle verpakkingen 100% recyclebaar te maken. Sinds kort zijn er ook Red Band producten verkrijgbaar in een ‘plantbased’ verpakking. Dit betekent dat tot 50% van de verpakking gemaakt is van plantbased plastic. Deze verpakkingen hebben dezelfde functionaliteit als normaal plastic, maar dan met een lagere CO2-voetafdruk. In vergelijking met de vorige verpakkingen besparen we hiermee meer dan 25% CO2. De plantbased verpakkingen zijn gemaakt van suikerriet – lekker zoet dus, maar eet alsjeblieft alleen de inhoud! Wie had gedacht dat je plastic kon maken van suikerriet?